starnieuws

Kinderen doen enthousiast mee aan 7e Kindergebedsdag

16 Jun, 04:42

Kinderen uit verschillende districten en de stad hebben zaterdag meegedaan aan de zevende Nationale Kindergebedsdag. (Foto's: Stichting Weid Mijn Lammeren)

Het kinderkoor van de Gemeente Gods Rainville bracht twee ritmische accappella liederen ten gehore.

De kinderen hebben meegedaan aan verschillende activiteiten, zoals schilderen.

De danssessie is ook in de smaak gevallen tijdens de Nationale Kindergebedsdag.
Stichting Weid Mijn lammeren heeft zaterdag de jaarlijkse Nationale Kindergebedsdag voor de zevende keer gehouden in de Congreshal. Deze activiteit is in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken gehouden. De gedachte achter deze dag is het belang van het gebed en dan vooral de gebeden van kinderen. De stichting gelooft sterk in de kracht van kindergebeden. 

"Kinderen huichelen niet en zijn vaak oprechter en eerlijker dan volwassenen in hun geloof en vertrouwen op God. “We zien een duidelijke groei in deelname en betrokkenheid", stelt directeur Gloria Lie Kwie. "Vooral de groep trouwe vrijwilligers die de gebedsworkshops leiden of achter de schermen koken en de zaal versieren, verdiend alle waardering. In de eerste jaren waren kinderen heel vaak verlegen om zelfs in een kleine kring hardop te bidden, maar het gaat steeds beter. Het is belangrijk dat kinderen geestelijk weerbaar zijn. Door het gebed worden zij zich bewust van Gods aanwezigheid en dat geeft een kind kompas om de juiste keuzes te maken in het leven,” meent Lie Kwie Sjoe. 

Minister Mike Noersalim verwelkomt de kinderen, vooral zij die van ver waren gekomen. Samen bidden is een kostbare vrijheid die niet in alle landen vanzelfsprekend is. In Suriname zijn wij vrij om te bidden, merkt Noersalim op. Het  ministerie vindt het daarom een goede zaak die alle steun verdient. Hij bemoedigt de kinderen om te bidden voor elkaar en op school niet mee te doen met pesten.  

Vooraf was er een record aantal registraties van 310 kinderen uit kerken, scholen en tehuizen. Daarnaast kwamen er ook veel ouders met kinderen op eigen gelegenheid. Het kinderkoor van de Gemeente Gods Rainville, gekleed in feestelijk rood tenue, bracht twee ritmische accappella liederen ten gehore. Dit jaar waren er weer kinderen uit verschillende districten. De delegatie van stichting Open Poort uit Nickerie, was het grootste. Door te dansen of te schilderen konden kinderen hun persoonlijke gevoelens uiten en deden enthousiast mee met de dansworkshop. Bidden is niet saai. Dat was de boodschap van deze Nationale Kindergebedsdag. 

Sunday 17 November
Saturday 16 November
Friday 15 November