starnieuws

NDP-leider doet concrete beloften aan Nickerie

16 Jun, 02:47

NDP-leider Desi Bouterse tijdens de massameeting zaterdagavond in Nickerie.
NDP-leider, president Desi Bouterse, heeft tijdens de massameeting van zijn partij zaterdagavond diverse concrete acties aangekondigd in Nickerie. De Bazo-kaarten moeten vrijelijk verstrekt kunnen worden. Nickerierivier zal worden gebaggerd. De markt wordt aangepakt. De controle bij de 'Back-track-route' moet er komen nu de Canawaima niet vaart. In alle ressorten in Nickerie zullen huizen worden gebouwd. Belangrijke zandwegen worden verhard. Kleine boeren in de rijstsector moeten toegang hebben tot goedkoop kapitaal. 

De president merkte op dat de structuren moeten afstemmen met elkaar en het Staatsziekenfonds. De machines om de Bazo-kaarten uit te printen kunnen naar Nickerie komen, waardoor mensen snel geholpen kunnen worden aan een kaart. Dat moet geen probleem zijn. 

Het probleem van mensen die diploma's hebben en geen werk kunnen vinden, zal aangepakt worden, kondigde Bouterse aan. Ook de aanpak zandwegen moet plaatsvinden in samenspraak met structuren, ressortbesturen en de districtscommissaris. Vastgesteld moeten worden welke noodzakelijke wegen zullen worden verhard. "Believe het of niet. We gaan de Nickerierivier echt baggeren," verzekerde de president. 

Het irriteert Bouterse hoe de openbare markt van Nickerie eruit ziet. In samenspraak met de marktleiding en verkopers, zal er een mooie markt worden opgezet, die attractief is. Ook toeristen moeten met plezier naar de markt kunnen gaan. Mensen moeten in een prettige omgeving hun producten kunnen verkopen. 

Over de 'Back-track-route' zei Bouterse dat alle betrokkenen de koppen bij elkaar moeten steken. Er moet een goede structuur komen om te voorkomen dat onverkwikkelijke dingen zich daar voltrekken. Er moeten duidelijke maatregelen getroffen worden, nu de Canawaima uit de vaart is. Dit moet ook doorgecommuniceerd worden met de gemeenschap. 

Bouterse zei dat mensen in Nickerie geklaagd hebben dat in het hele land huizen worden gebouwd, behalve in het rijstdistrict. Hij merkte op dat in alle ressorten huizen gebouwd zullen worden. Dit in samenspraak met ressortbesturen en de districtscommissaris. De eerste missie hierover zal de komende week in Nickerie zijn om uitleg te geven over het Bouwfonds en het Kredietfonds. Mensen die geen salarisslip kunnen tonen maar een baan hebben zoals kapper, visser, nagelstilist en kunnen afbetalen, moeten in aanmerking komen voor zachte leningen. 

Bouterse riep zijn aanhang op om zich niet te laten afleiden door mensen die ongegeneerd bezig zijn op Facebook. Zij gaan door met de ene na de andere leugen. Zo wordt er gezegd dat Bouterse 49% heeft in de Afobakadam en Dilip Sardjoe 51%. "Dan zou de Afobakadam gescheurd zijn. Of Dilip gaat naar de VHP. Ye law als je naar ze luistert," stelde Bouterse. Hij zei dat vertrouwen in elkaar moet zijn en mensen zich niet van de wijs moeten laten brengen. Hij vroeg de NDP'ers om zich niet bezig te houden met onderling gekletst en gekrakeel. Zij moeten begrijpen dat een taak te volvoeren is met het land. Hij vroeg om "geloof te hebben in elkaar, in onszelf en het land".