starnieuws

Waidoe officieel toegetreden tot de NDP

15 Jun, 23:13

Assembleelid William Waidoe op het podium van de NDP. Hij is aangekondigd door NDP-voorzitter, president Desi Bouterse.
Assembleelid William Waidoe is zojuist formeel toegetreden tot de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij is aangekondigd door NDP-voorzitter, president Desi Bouterse tijdens de massameeting van de partij. Waidoe zegt dat hij vier jaar aan de andere kant zat in De Nationale Assemblee. Hij moest van de partij niet tekenen voor quorum. Ook moest hij tegenstemmen voor wetten die belangrijk zijn voor Suriname. Waidoe kon tijdens zijn speech zijn tranen niet bedwingen.  

Waidoe zei dat politiek Suriname niet moet scheiden. Jongeren moeten de toekomst van het land in eigen handen nemen en eigen keuzen maken. Mensen regelen hun grondpapieren binnen één dag. "Waarom kan je het niet regelen voor de burger. Waarom doen wij dat niet?" Waidoe zei dat hij moe is geworden. Hij heeft zijn familie gezegd dat hij zijn zetel zou inleveren. Zijn vader heeft hem toen gevraagd, wie komt binnen. Er zou geen PL'er komen in zijn plaats. Waidoe vindt het erg dat de PL erop aandrong dat hij zijn zetel moest inleveren, terwijl deze niet naar de partij zou gaan. 

"Ik sta hier met een bewuste keus," zei Waidoe. Hij merkte op dat de president zoveel slagen heeft moeten incasseren voor het land. Zijn gezin moet hem delen met zoveel anderen. Hij voerde aan dat de president zoveel heeft opgeofferd voor land en volk. Waidoe zei dat mensen het niet menen met het land en daardoor verkeerde informatie geven aan het volk. "Pres, u bent de enige persoon die ons jongeren hoop en geloof geeft."