starnieuws

Man aangehouden voor betrokkenheid incident met politieauto

15 Jun, 20:53
Earl B. (51) is aangehouden door de Verkeersunit van politie Regio Midden. Hij veroorzaakte woensdag een verkeersongeval op de Welgedacht-B weg met een politievoertuig en is doorgereden. Op dat moment zaten twee politieambtenaren en een arrestant in de dienstauto. De politieambtenaren en de arrestant zijn niet zwaar gewond geraakt.

Onderzoek wees uit dat de autobestuurder Earl B. en het dienstvoertuig van recherche Midden vanuit tegenovergestelde richting over de Welgedacht-B weg reden. Toen de voertuigen relatief dichtbij elkaar waren, kwam Earl B. met zijn auto op de rijhelft van het tegemoetkomende verkeer. Om een aanrijding te voorkomen, maakte de bestuurder van het politievoertuig een uitwijkmanoeuvre naar links met het gevolg dat het dienstvoertuig in de trens belandde. 

Earl B. reed door zonder zich te bekommeren over het lot van de inzittenden van het andere voertuig. Iemand reed achter de auto van Earl B. en die persoon gaf het kentekennummer van de auto door aan de politie. Met behulp van dat doorgespeelde kentekennummer kon de politie de man in beeld te brengen. Hij werd vervolgens opgespoord, aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Earl B. in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.