starnieuws

Decoratie Wijnaldum op eigen verzoek afgelast

14 Jun, 17:01

Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken verwelkomt sporter Georginio Wijnaldum van Liverpool op de luchthaven. (Foto: NII)
De decoratie van profvoetballer Georginio Wijnaldum gaat niet meer door. Hij zou zondag door president Desi Bouterse worden gedecoreerd in Coronie. De plechtigheden zijn op verzoek van de sporter afgelast, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De regering toont alle begrip voor het standpunt. Ze wenst de voetballer alle succes toe in zijn verdere voetbalcarrière. 

De decoratie in Coronie werd in de politieke sfeer gebracht en in één adem aangekondigd met de politieke bijeenkomst die de NDP houdt in het cocosdistrict. Ivan Graanoogst, NDP-coördinator van het district Coronie, liet eerder op de dag via het NII optekenen dat het niet om een politieke stunt gaat. Volgens Graanoogst werkt de president dit weekend in het westen van het land. Het staatshoofd zal verschillende bezoekjes afleggen in de districten Nickerie en Coronie. Er is daarom besloten om de decoratie, een overheidsactiviteit, te doen in het district Coronie waar de roots van de Liverpool-speler liggen. 

Aanvankelijk lag het in de bedoeling dat de president na de decoratie van Wijnaldum, die in het Multifunctioneel Centrum zou plaatsvinden, partijgenoten zou toespreken in het NDP-centrum van Coronie. “De twee activiteiten hebben in feite niet zoveel met elkaar te maken, dan wel dat er één persoon is die daar centraal staat en dat is de president”, merkte Graanoogst op.

De profvoetballer is door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, donderdag op de Johan Adolf Pengel Luchthaven ontvangen. Bij de aankomst heeft de minister hem warm welkom geheten. 

Sunday 17 November
Saturday 16 November
Friday 15 November