starnieuws

JCI-gedachte leidraad voor Assembleelid Sumter

14 Jun, 12:29

Daniëlla Sumter wordt ingezegend door haar Hindoe-geestelijke op de drempel van haar nieuwe carrière als lid van De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)
Het is voor de eerste keer in de historie van De Nationale Assemblee dat de 'creed' van Junior Chamber International (JCI) galmde tijdens een openbare zitting. Daniëlla Sumter (NDP) is vandaag beëdigd en toegelaten als Assembleelid. Zij is van plan in haar functioneren de JCI-gedachte toe te passen. Zij was president van JCI Unify, een afdeling van JCI Suriname en daarna secretaris-generaal. Sumter wil zich in de tien maanden als Assembleelid inzetten voor de economische ontwikkeling van het land. Zij heeft bedankt als onderdirecteur bij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. 


Na het afleggen van de belofte in handen van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons werd Surmter ingezegend door een Hindoe-geestelijke. NDP-fractieleder Amzad Abdoel accentueerde het multiculturele aspect binnen de NDP. Hij merkte op dat zijn fractie nu 12 vrouwen telt, dat is bijkans 50%. Hij voerde aan dat zijn partij vrouwelijk leiderschap stimuleert. Het nieuwe Assembleelid werd door alle fracties en vicepresident Ashwin Adhin gefeliciteerd en succes toegewenst. Assembleelid Cleon Gonsalves (PALU) prees haar voor het afstand doen van haar functie als onderdirecteur. Hij stelde haar als voorbeeld voor andere Assembleeleden die dubbele banen hebben bij de overheid.  

Sumter bedankte eenieder voor de felicitatie. Zij is haar partijvoorzitter Desi Bouterse erkentelijk voor dat ze de partij mag vertegenwoordigen in De Nationale Assemblee. Dit mede met steun van de jongeren in de partij. In deze functie zal ze de doelen van de partij helpen realiseren. Het nieuwe Assembleelid wil een constructieve bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van Suriname. De opgedane kennis en ervaring op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zal zij toepassen in haar nieuwe uitdaging. Sumter pleitte voor diversifiëren van de economie.