starnieuws

Verdachten voeren laatste woord in zware mishandelingszaak

14 Jun, 22:49
Abryan V., Morino L. en Furgill D. zijn aangeklaagd voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met voorbedachten rade en voor poging tot doodslag. Op de rechtszitting van donderdag hebben de verdachten tegenover kantonrechter Lydia Ravenberg hun laatste woord gehad. 

Morino L. las zijn laatste woord voor. Volgens de verdachte is hij onschuldig en was op dat moment in het binnenland. Hij vernam dat de politie hem nodig had en meldde zich aan. Hij merkte op dat hij steeds heeft meegewerkt aan het onderzoek en dat hij al ruim negen maanden in het gevang zit. Hij vindt het wel jammer hetgeen het slachtoffer is overkomen. Morino L. vroeg de kantonrechter om hem naar huis te sturen, omdat de straf onterecht is en zijn toekomst kan schaden. Abryan V. zei dat ze het erg vindt wat gebeurd is met het slachtoffer. Ook zij voerde aan dat ze onschuldig in het gevang zit, terwijl ze nog schoolgaand is. 

Het slachtoffer had op 16 juni vorig jaar diverse kapverwondingen opgelopen. Hij is niet meer in staat om werkzaamheden te verrichten. Furgill D. beweerde dat hij Abryan V. van de werkvloer kent. Die zou hem hebben verteld dat ze problemen had met het slachtoffer. Hij trof ze kort daarna aan in een woordenwisseling. Hij probeerde hen toen uit elkaar te halen. Het bleef echter niet daarbij. Op die bewuste avond heeft Furgill D. het slachtoffer meerdere malen gekapt. Deze verdachte verklaarde eerder dat de twee overige verdachten niets met dit feit te maken hadden en dat zij ook niet op locatie waren. Hij zag wel een auto op straat, maar wist niet wie in het voertuig zat. Abryan V. had bij de politie verklaard dat ze langsreed en dat Furgill D. tegen haar gezegd had dat ze zich er niet mee mocht bemoeien. Furgill D. beweerde dat hij naar het slachtoffer ging om te bemiddelen over de ruzie die er was. Maar, de situatie liep uit de hand.

De verdachten krijgen juridische bijstand van raadslieden Ramlakhan, Shanti Mangre en Edward Redjopawiro. Advocaat Georgette Leter had namens het slachtoffer een schadevordering ingediend tegen de verdachten Morino L. en Furgill D. Deze claim behelst een bedrag van SRD 505.435. Op 11 juli zal de rechter vonnis vellen in deze strafzaak. 

Wanita Ramnath

Sunday 17 November
Saturday 16 November
Friday 15 November