starnieuws

University of Florida stelt Giovanni Linscheer Scholarship Fund in

13 Jun 2019, 14:14
Giovanni Linscheer is 19 jaren na zijn tragisch heengaan bij een verkeersongeval, niet vergeten door de University of Florida. Zijn ouders kregen het bericht dat de universiteit de ‘Giovanni Linscheer Scholarship Fund’ heeft ingesteld om hem te gedenken. Dit fonds is bedoeld voor studenten uit lage inkomensgroepen die engineering (willen) studeren aan the University of Florida.

Zijn ouders zijn blij met het nieuws. ‘’We vinden het bijzonder dat de universiteit in Gainesville na bijkans twintig jaren hem niet vergeten is, en meer nog, zulk een belangrijk en waardig gedenkmonument heeft willen neerzetten. Wat ons wel het meest heeft geraakt is de steun en toewijding van onze eigen sport- en zwemgemeenschap, in het algemeen, en van het Olympisch Comité en de Surinaamse Zwembond in het bijzonder. Een heel aparte plaats in onze harten wordt ingenomen door Oase.’

Giovanni Linscheer (18/11/1972) was lid van Oase vanaf 1977; een veelbelovende zwemmer die vanaf zijn zevende jaar meedeed aan de competitie in binnen- en buitenland en van meet af aan steeds weer goud wist te behalen. Linscheer heeft de Bolles High School in de USA bezocht en aan de University of Florida, Civil Engineering gestudeerd.

Linscheer heeft gezwommen voor de University of Florida en heeft meegedaan aan de Olympische Spelen van 1992 en van 1996. Hij had het Nationaal Amerikaans Record op de 50 m vrije slag langer dan tien jaren op zijn naam staan, meldt de universiteit in een toelichting op de instelling van het fonds. Hij was een warme en liefdevolle persoonlijkheid die veel hield van zwemmen, van de University of Florida, van zijn engineering carrière en van zijn vrienden.

Binnen drie maanden in het jaar 2000, heeft Oase onder voorzitterschap van Rick van Ravenswaay, met Rick Schuitemaker de voorzitter van de zwemcommissie, de Giovanni Linscheer Memorial Swimmeet ter nagedachtenis van Giovanni uit de grond gestampt, zegt vader Linscheer. In 2001 werd bij de aanvang van de wedstrijden een gedenkmonument onthuld in aanwezigheid van Ro Phoelsingh, de voormalige directeur van Sportzaken, Robby Buth, de voormalige zwemtrainer van Giovanni en genodigden.

De Giovanni Linscheer Memorial Swimmeet vindt elk jaar plaats in juni. Dit jaar gebeurt het op 14, 15 en 16 juni. Zijn broer Enrico komt dit jaar met zijn gezin speciaal voor de wedstrijden uit Dallas -Texas, naar Suriname. Zijn zoon Giovanni en dochter Melina heeft hij ingeschreven voor deelname aan de wedstrijden.

Advertentie