starnieuws

Zandwegen Para in slechte staat; zwaar verkeer stopgezet

24 Apr 2019, 06:09

Verschillende zandwegen van Para verkeren door de aanhoudende regens in een zeer slechte staat. Zwaar transport wordt op de zandwegen per direct stopgezet. (Foto: Burger Informatiecentrum Para)
Per direct worden zandtransporten op de zandwegen in Para voorlopig stopgezet. Er mag tijdelijk ook geen zwaar verkeer of houttransport over de primaire wegen West Suriname en Carolina. Zwaar verkeer beschadigt het wegdek en er ontstaan grote kuilen, door de aanhoudende regen. Omwonenden kunnen nauwelijks door de blubber met hun voertuigen en raken daardoor geïsoleerd.

Districtscommissaris Armand Jurel van Para is genoodzaakt deze maatregel te nemen om de bewoners niet te duperen, deelt het Burger Informatiecentrum Para mee. Het inisterie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, de Civiel Technische Dienst van Para, de politie en de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst zijn bij dit besluit gekend.

Buurtbewoners van de Rijsdijk-, Grankreek-, van Leesten-,Groenhart-, Bijlhout-, Suralco-, Oud Copie-, Melk-, Stowel, Room- en Maripaweg hebben hun zorgen kenbaar gemaakt bij Jurel. Trucks rijden continue heen en weer. Kleine voertuigen kunnen door de slechte staat van de weg moeilijk rijden. De schoolbus en de staatsbus komen ook al moeilijk doorheen.

De wegen naar West Suriname en rijweg naar Carolina blijven voorlopig
- afhankelijk van de weersomstandigheden - gesloten voor alle verkeer met een asdruk boven de 5 ton. Hiermee tracht de districtscommissaris te voorkomen dat de gemeenschap uit de inheemse dorpen: Pikin Saron, Bigi Poika, Cassipora, Redi Doti en Píere Kondre/Kumbasi geïsoleerd raken. Er dreigt verder ook gevaar voor bestuurders van vrachtvoertuigen vanwege de slechte weg.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April