starnieuws

Korte opmerkingen op uitspraken van Pertjajah Luhur

23 Apr 2019, 22:26
Met referte aan het artikel, waarbij de VHP de kritiek van Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur onterecht vindt, wil ik hierbij enkele korte kanttekeningen plaatsen. Het is niet de eerste keer dat de heer Somohardjo de uitspraak doet, dat andere politieke partijen in zijn vijver gaan vissen. In de politiek is er geen sprake van vijvers. Elke rechtgeaarde Surinamer heeft het recht om een eventuele oversteek te doen.

Ter herinnering: In 2010 heeft 'onze Paul' ook de oversteek gedaan naar de NDP, samen met Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP. In 2015 had 'Somo' ook moeite mee toen de heer Brunswijk in Commewijne heel actief was en hij het niet leuk vond, dat er in zijn vijver werd gevist. De burgers/kiezers kunnen niet worden vergeleken met vissen; eenieder heeft het volste recht om welke oversteek dan ook te doen en te beslissen voor welke politieke partij men kiest. De tijd van etniciteit, geloof, ras, cultuur etc. is reeds achterhaald en voorbij.

De heer Somohardjo weet nog hoe serieus er werd gevist in elkaars vijver in 1977 in Commewijne (NPK 2 contra VDP), waarbij het leeg werd gevist! Het zij gesteld, dat de ideologie, partijdiscipline, realiseerbare partijprogramma’s thans heel belangrijk zijn voor de kiezers om te beslissen voor welke partij organisatie men gaat.

Ten slotte: Men zegt wel eens, dat succesvolle mensen fouten maken, maar ze stoppen niet! Je kunt een mens niet veranderen. Je kunt de mens slechts de weg wijzen!

Roy Harpal

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April