starnieuws

Unieke samenwerking HWD Vriendengroep Himmat

23 Apr 2019, 12:29

HWD en VG Himmat hebben de samenwerking met elkaar bekrachtigd met het onthullen van een naambord.
(Aangeboden)

Zover bekend is het nog niet eerder voorgekomen. Een samenwerking tussen een KNVB-geregistreerde voetbalvereniging en een vriendengroep. Beide organisaties hebben de liefde voor de voetbalsport gemeenschappelijk én beide organisaties verrichten sociaal werk. HWD voor de kansarme jeugd in Rotterdam en VG Himmat in Suriname. Deze unieke samenwerking is op 17 april jl. beklonken met de onthulling van een nieuw naambord op het sportcomplex dat is omgedoopt tot 'HWD Voorwaarts en VG Himmat'.

HWD: club met een lange historie
Bij de onthulling van het naambord zei de huidige voorzitter van HWD, Nico Fernandes, dat deze unieke samenwerking toe te schrijven is aan de inzet en betrokkenheid van één persoon, Soerin Malhoe. In de negentig jaar dat HWD bestaat is laatstgenoemde ruim 25 jaar als trainer verbonden geweest aan de vereniging. Thans maakt hij als erelid voor het leven, deel uit van de bestuursraad.

HWD is ontstaan als een voetbalvereniging van- en voor bewoners uit Het Witte Dorp, op de grens van Rotterdam en Schiedam en bestaat nu al 90 jaar. Een sportvereniging die al zolang bestaat is een prestatie op zich. Het zegt ook iets over de kunde van de huidige en gewezen bestuursleden. HWD is namelijk een sportvereniging die midden in de samenleving stond en staat. Rotterdam is veranderd tegelijk heeft HWD zich in haar bestaansgeschiedenis doorontwikkeld tot de club die het nu is. Een moderne sportvereniging met kunstgrasvelden, veldverlichting en een gezellige kantine. Zoiets is alleen mogelijk als je ‘leiders’ hebt met een visie over de toekomst.

HWD en VG Himmat
Met de plaatsing van het nieuwe naambord 'HWD, Voorwaarts en VG Himmat' is een nieuwe fase ingeluid in de doorontwikkeling van HWD. HWD is de 'thuisbasis' voor VG Himmat. Deze vriendengroep maakt al enkele decennia gebruik van het sportcomplex en de faciliteiten van HWD. De vrienden trainen in zomermaanden op dit sportcomplex met aansluitend de derde helft; zij bereiden zich hier voor op deelname aan voetbaltoernooien elders in het land. De jaarlijkse familiesportdag is een terugkerende activiteit en de VG Himmat bereidt zich op dit sportcomplex voor om jaarlijks in Suriname interland wedstrijden te spelen.

Sociaal werk
Wat HWD en VG Himmat ook verbindt is het sociaal werk dat leden van beide organisaties doen in Suriname. Dit werk staat ook wel bekend als het 'Goede doelen project van Himmat'. In maart 2019 is de vijftiende container met hulpgoederen naar Suriname verscheept. Ouderen, sociaal zwakkeren en de jeugd vormen de doelgroep van dit project. HWD ondersteunt de jeugd in Suriname met ballen, sporttenues, sporttassen etc.

In de afgelopen jaren zijn vier voorzitters van HWD meegereisd naar Suriname om daar uitvoering te geven aan het Goede doelen project. Enkele clubleden van HWD zijn meermalen afgereisd naar Suriname en hebben zo het land en de gastvrijheid daar leren kennen. Deze leden weten uit eigen ervaring wat de impact is van het sociaal werk van VG Himmat dat gedurende het hele jaar door wordt verricht door vrijwilligers in Suriname. Door deze jaarlijkse reizen naar Suriname zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. En dat brengt weer met zich mee dat vrienden uit Suriname en verschillende voetbalverenigingen in de afgelopen jaren op het sportcomplex van HWD zijn ontvangen. Zo was VG Meerzorg bij de onthulling van het nieuwe naambord op bezoek.

Een oud-voorzitter, Joop Wijnands, zegt het volgende over de samenwerking: “het gevoel naar elkaar toe is goed; HWD en Himmat gaan al jaren prima met elkaar om. Dat is mede een verdienste van Soerin Malhoe die jaren de jeugd van HWD heeft getraind. Ik sta volledig achter het nieuwe naambord”. De huidige voorzitter, Nico Fernandes, motiveert de samenwerking als volgt: “de band met Himmat gaat ver terug. De afgelopen jaren trekken wij samen op om sociaal werk in Suriname te doen. We worden overal hartelijk ontvangen. Ik hoop dat de vrienden van Himmat zich ook hier hartelijk welkom voelen. Met dit nieuwe naambord willen wij dat tot uiting brengen´´.

Namens het bestuur van HWD en de Kern van VG Himmat,
Stanley Ramkhelawan

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April