starnieuws

VPAS viert Pasen met kinderen van tehuizen

22 Apr 2019, 19:58

Kinderen van de tehuizen Campagne en Prasoro beleven een leuke Paasdag met de Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname. (Foto's: VPAS)

Leden van de VPAS die hebben meegewerkt om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Ruth Wijdenbosch, voorzitter van de VPAS, krijgt een versierd ei om te bewonderen.
De 54 kinderen van kindertehuizen Campagne en Prasoro hebben een onvergetelijke dag gehad in Het Nest, Yellow Birds Sporthal. Ruth Wijdenbosch, voorzitter van Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS), laat optekenen dat het doel van deze dag was om kinderen die dit Paasfeest niet in familieverband konden vieren, toch de betekenis van Pasen bij te brengen. Een van de eerste activiteiten was daarom ook het vertellen van de Paasboodschap.

Na de boodschap werd het tijd voor een van de spannendste evenementen: Paaseieren zoeken. De kleintjes gingen enthousiast op zoek naar 60 paaseieren op het Yellow Birds complex. Binnen enkele minuten waren alle 60 felgekleurde eieren gevonden.

Andere leuke activiteiten waren: stoelendans, warming up, paaseieren verven en kleuren en de danswedstrijd. Spannende activiteiten die ook de medewerkers van de VPAS aan het bewegen bracht. “Kinderen in kindertehuizen ontberen heel veel. Wij wilden ze gewoon een gezellige en prettige dag bezorgen, tegelijkertijd wilden wij ze ook educatief bezighouden," zegt Wijdenbosch.



Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April