starnieuws

Wetten om bouwen en verbouwen te vergemakkelijken

23 Apr 2019, 06:38
De Nationale Assemblee zal later op de dag in openbare commissievergadering bijeen komen voor behandeling van de ontwerpwetten 'Nationaal Woningbouwfonds' en 'Nationaal Garantiefonds Huisvesting'. Beide zijn als initiatiefwetten ingediend.

De wetten hebben als doel om te zorgen dat de financiering voor huisvesting makkelijker en goedkoper wordt voor het volk. Ze moeten ervoor gaan zorgen dat degenen die over het algemeen niet bij de bank terecht kunnen voor een lening, ook in aanmerking kunnen komen voor een hypotheek om een woning te kunnen kopen, bouwen, verbouwen of uitbreiden.

De fondsen zullen ervoor zorgen dat de rente behoorlijk laag gehouden zal worden en de kosten ook betaalbaar zijn. Het zal aan de kapitaalkrachtigen ook de mogelijkheid bieden om in het woningbouwfonds tegen een mooi rendement te kunnen beleggen. Leningen uit het Woningbouwfonds zullen verstrekt worden voor 7% rente.

Het wetsontwerp 'Nationaal Garantiefonds' is ingediend door de Assembleeleden Jennifer Simons, André Misiekaba en Oesman Wangsabesari. De indieners van de 'Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting' zijn Jennifer Simons, Oesman Wangsabesari en Ruchsana Ilahibaks.

De commissie van rapporteurs die deze ontwerpwetten heeft voorbereid voor openbare behandeling bestaat uit Amzad Abdoel (voorzitter), Asiskumar Gajadin, Wendell Asadang, Gregory Rusland, Jennifer Vreedzaam, Marlon Budike, William Waidoe en Rossellie Cotino.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April