starnieuws

64-jarige bromfietser omgekomen door aanrijding

26 Mar, 15:30
Kenneth Burcke (64) is dinsdag overleden door een aanrijding op de kruising van de Kernkampweg en de Abraham Samsonstraat. De politie van het ressort Munder trof bij aankomst op de locatie de bromfietser aan die geen teken van leven vertoonde. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De autobestuurder Ayrton S. (27) reed na de aanrijding door, maar meldde zich binnen 4 uren aan op het politiebureau Munder. Hij blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij verkeerde niet onder invloed van alcohol. Bij de voorgeleiding heeft de autobestuurder verklaard dat hij over de Kernkampweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Margrethalaan gaande richting de Washingtonstraat. De bromfietser reed over de Abraham Samsonstraat en verleende geen voorrang aan het verkeer op de Kernkampweg. Hij doorkruiste de rijrichting van Ayrton S. met als gevolg de aanrijding.

Het onderzoek van deze aanrijding wordt voortgezet door de Verkeersunit van regio Paramaribo. Met het overlijden van Kenneth Burcke staat de verkeersbarometer landelijk op 21.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de autobestuurder in verzekering gesteld en is het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer voor obductie in beslag genomen, laat de politie Public Relations optekenen.