starnieuws

Boothouder verdronken door vermoedelijk aanvaring

26 Mar, 01:02
Het ontzielde lichaam van Abdoelsataar Hoesenie (51) is zondag door enkele vissers uit het water gehaald. Volgens het voorlopige onderzoek van de politie Meerzorg is gebleken dat het vermoedelijk om een aanvaring gaat. De overledene moet tegen één van de oude pontons die gezonken zijn nabij de oude aanmeersteiger, met zijn boot zijn gebotst. Zijn boot moet daarbij zijn omgekanteld, waardoor hij te water raakte en verdronk.

De wetsdienaren kregen een telefonische melding dat een lijk van een manspersoon op de Suriname rivier nabij de oude veersteiger van Meerzorg was gesignaleerd. Het lijk werd opgevist en naar het plein langs de oever van Meerzorg gebracht. Bij aankomst op de locatie, werd het ontzielde lichaam van de man aangetroffen.

Een eigenaar van een vissersboot en een arbeider die op 24 maart de rivier opgingen, merkten de omgekantelde boot op. Zij keerden de boot om en zagen het ontzielde lichaam, die zij herkenden. De bootsman die omgekomen is, onderhield de route Meerzorg–Paramaribo. Zij brachten het ontzielde lichaam naar de oever, waarna de politie en de familie in kennis werden gesteld.

De politie van het ressort Meerzorg en de Maritieme Politie zijn belast met het verdere onderzoek in deze zaak. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.