starnieuws

Somohardjo en Ghazi willen democratie versterken

26 Mar, 04:43

Paul Somohardjo, voorzitter van PL, geflankeerd door Raiza en Max Ghazi. (Foto: PL)
Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) heeft in Nederland maandag overleg gevoerd met zijn oud-adviseur Max Ghazi en diens dochter, Raisa Ghazi. Dit gesprek had als doel het versterken van de democratische waarden van Suriname door de vorming van een nieuwe democratische eenheid.

Het overleg vond plaats in het Renaissance hotel te Amsterdam. Raisa Ghazi is afgestudeerd aan de Nyenrode Business University in Business en de Universiteit van Amsterdam in Internationale Betrekkingen. Zij pleitte voor steun aan Somohardjo om de waarden van een economisch liberaal systeem te promoten, als hij eenmaal terug is in Suriname.

“Het is noodzakelijk dat Suriname overgaat tot een economisch liberaal stelsel, een democratie met volledige soevereiniteit en gezonde internationale banden, waarbij betreding van belangrijke markten voor de volgende generatie mogelijk wordt gemaakt. De banden met grote internationale machten moeten worden verbeterd om ontwikkelingshulp te kunnen ontvangen en af te wijken van dure leningen die Suriname momenteel sluit. De aflossing van deze dure leningen zal de komende generaties verarmen”, stelde Raisa Ghazi.

Somohardjo heeft aangegeven zich in te zetten voor een beter Suriname. Hij gaat voor een verenigde partij waar de waarden van democratie centraal staan. Zodra hij terug is in Suriname, zal Somohardjo een gestructureerd overleg inplannen, waarbij alle stakeholders van de maatschappij uitgenodigd worden om te bespreken hoe de toekomst van een democratisch Suriname eruit kan zien.

Max Ghazi is bereid zijn banden met internationale organisaties in te zetten voor de opbouw van het land, om samen te komen tot een sterker Suriname. Hij betreurt de huidige economische staat van het land. Hij hoopt dat aan andere, dan de huidige regeringspartijen, de mogelijkheid wordt gegeven om de economie op te bouwen, zodat de staatsschulden kunnen worden betaald en het merendeel van het volk de schulden van de huidige regering niet hoeft te dragen.