starnieuws

Verdachte in zeeroofmoord heeft brief overgelegd

26 Mar, 14:07
Rayen K. wordt verweten dat hij een zeeroofmoord heeft begaan op 16 mei 2017. Hij zou samen met medeverdachte Cooke schuldig zijn aan moord of doodslag van Eduard Deygoo op zee. De verdachte zou het slachtoffer met zijn boot hebben aangevaren. De verdachte zou op de rechtszitting maandag zijn laatste woord moeten voeren, maar raadsman John Moerahoe merkte toen op dat de verdachte een brief had ingeleverd.

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor las de brief voor. Daarin werd gesteld dat Cooke die al is gehoord in deze strafzaak, bezwarende verklaringen tegen Rayen K. had afgelegd. Om de waarheid te kunnen verklaren, wil de medeverdachte opnieuw gehoord worden. De rechter vroeg aan Moerahoe hoe hij aan de brief is gekomen. De raadsman gaf aan dat zijn cliënt hem erover heeft verteld. Vervolgens legde de verdachte uit dat Cooke hem zelf had benaderd en de brief aan hem gaf.

Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, zei dat ze geen bezwaren had om de medeverdachte wederom te horen in het kader van waarheidsvinding. Ze vroeg zich af wat Cooke nu te vertellen zou hebben. Ze vond het verdacht dat de brief getypt was en niet met de hand geschreven was. Ze plaatst vraagtekens achter hoe een verdachte die in detentie is, een brief zou kunnen typen. Ook de kantonrechter vroeg zich af hoe de verdachte aan een getypte brief komt. Ze besloot om Cooke op de rechtszitting van 27 mei te horen.

Wanita Ramnath