starnieuws

Man mishandeld na aanrijding; overlijdt op SEH

25 Mar, 16:40
Clifton van der Clous (34) is zaterdag op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden. Hij is vermoedelijk na een aanrijding mishandeld, meldt de politie Public Relations.

De politie van Zanderij kreeg de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets op de weg naar Bigi Poika. Ter plekke aangekomen werd de autobestuurder Van der Clous aangetroffen in een recreatiezaal. Hij was niet aanspreekbaar. Hij was vast gebonden en vertoonde letsels op zijn voorhoofd en rechterschouder. De bromfietser was per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-poli te Bigi Poika. Hij heeft letsels opgelopen aan zijn linker- en rechterarm alsook schaafwondjes over zijn lichaam en een snijwond aan zijn linkerenkel.

Volgens verklaring van de bromfietsbestuurder reed hij over de weg naar Bigi Poika, komende vanuit de richting van het Gemeenschapshuis gaande richting West-Suriname, terwijl de autobestuurder in tegengestelde richting reed. Ter hoogte van het huis van de stroomgenerator reed de autobestuurder zigzag over de weg, kwam op de rijhelft van zijn tegenligger en reed de bromfietser aan.

Na de aanrijding reed de autobestuurder door, achterna gezeten door omstanders. Hij werd klemgereden en vermoedelijk door de omstanders uit het voertuig gehaald en mishandeld. Hij moet vervolgens naar de recreatiezaal zijn gebracht, waar men hem vast bond en de politie inschakelde.

Naderhand kwamen de omstanders aan de hand van een legitimatiebewijs die de autobestuurder bij zich had, te weten dat hij van beroep militair was. Hij werd door de politie van Zanderij overgedragen aan de ingeschakelde Militaire Politie die het slachtoffer verder voor medische behandeling heeft afgevoerd naar de de SEH, waar hij kort na aankomst overleed.

Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak wordt door de afdeling Kapitale Delicten en de Militaire Politie voortgezet.