starnieuws

DA’91-bestuur krijgt opdracht voor regeerverantwoordelijkheid

25 Mar, 23:05

DA'91 voorzitter Angelic del Castilho spreekt haar leden toe tijdens de jaarvergadering die zaterdag is gehouden in het partijcentrum. (Foto: DA'91)
De structuren van DA'91 geven de partijleiding de opdracht te gaan voor regeerverantwoordelijkheid. Dit werd besloten tijdens de jaarvergadering zaterdagavond. Voor een daadwerkelijke verbetering in het dagelijkse leven van de burgers en voor een positief toekomstperspectief, is verstrekkende invloed van DA’91 op het regeerbeleid een noodzaak!

De voorzitter van de Partijraad, Sunil Oemrawsingh, presenteerde het beleidsprogramma voor 2019-2020. Het financieel verslag werd behandeld en ter inzage gelegd van de structuren. De vergadering werd afgesloten met een politieke boodschap van de voorzitter Angelic del Castilho. Zij gaf aan dat het nu tijd is om over te gaan tot het afsluiten van dit hoofdstuk van ellende dat over de Surinaamse samenleving is uitgestort door het gevoerde wanbeleid van de regering. De opdracht is aan alle structuren om alle burgers erbij te halen en actief kandidaten te presenteren aan de partij. Mensen die bereid zijn actief inhoud te geven aan de 'Nieuwe Republiek'.

Hoewel er vanuit verschillende partijen signalen worden ontvangen voor samenwerking en/of ondersteuning, is het zaak dat er nog harder gewerkt wordt om de structuren te blijven versterken en uitbreiden. “ Voor ons als partij blijft het uitgangspunt voor elke mogelijke samenwerking vóór of na de verkiezingen dat dit programmatisch en op basis van onze liberale beginselen moet zijn. Wij zullen deze ook projecteren in onze 'nieuwe politiek agenda' zei de politica.

“Wij gaan voor de 'Nieuwe Republiek' omdat de oude republiek heeft afgedaan. Het is te besmet met verraad, moord en immoraliteit. Wij gaan voor het afdoen met het oude en ruimte creëren voor het nieuwe, gebaseerd op de diepe en sterke waarden van onze Surinaamse gemeenschap die het fundament van onze nieuwe republiek zullen vormen. Zoals ik eerder al zei: De sleutel tot succes zit in ons. Laten wij actief de omstandigheden creëren voor een Suriname waar wij allemaal gelukkig zijn,” is de oproep van Del Castilho.