starnieuws

‘Vrouwenhater’ gaat vijf jaar de bak in

26 Mar, 02:54
Marlon B. mag vijf jaar de cel in. Hij kreeg de straf maandag opgelegd door kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor. Tevens is psychologische begeleiding tijdens zijn detentie toegevoegd aan het vonnis. Uit het psychologische rapport is gebleken dat de man in zijn jeugd slachtoffer is geweest van mishandeling en verkrachting. Hierdoor is hij een vrouwenhater geworden.

De man werd vaker mishandeld. Hierdoor heeft hij een seksuele stoornis en is er sprake van sadisme bij hem. Hem werd zes feiten ten laste gelegd. Marlon B. pleegde de feiten, omdat hij heel negatief tegenover vrouwen is en hij voelt zich goed als hij ze gebruikt heeft. Hem werd poging tot verkrachting van een vrouw, oplichting van SRD 500 bij een andere vrouw, diefstal van SRD 800 bij wederom een andere vrouw, opzettelijke vrijheidsberoving, verkrachting en diefstal van SRD 500 bij nog een vrouw, ten laste gelegd.

Valstein-Montnor voerde aan dat Marlon B. in 2008 reeds gevonnist was voor soortgelijke feiten. Hij tekende appel aan en kwam in oktober 2016 vrij. Kort daarna ging hij wederom in de fout, vandaar dat de kantonrechter het nodig achtte psychologische begeleiding toe te voegen aan zijn vonnis. Sommige feiten had de man wel bekend, maar andere weer niet. Het openbaar Ministerie had zeven jaar geëist, maar de kantonrechter week van dit strafvoorstel af. Ze hield rekening met het psychologische rapport en dat de man niet volledig toerekeningsvatbaar is.

Wanita Ramnath