starnieuws

Politieman krijgt zeven jaar cel voor doodschieten broer

25 Mar, 14:37
Politieman Harley K. heeft op de rechtszitting van maandag het vonnis tegen hem horen vellen. De kantonrechter, Cynthia Valstein-Montnor, achtte het wettig en overtuigend bewezen dat hij zijn broer van het leven had beroofd. De veroordeelde bleef erbij dat hij niet de intentie had om zijn broer dood te schieten. Volgens hem is er sprake van een ongeluk. De magistraat legde de man een celstraf van zeven jaar onvoorwaardelijk op en voegde psychologische behandeling tijdens zijn detentie toe aan het vonnis.

De kantonrechter voerde aan dat de man boos werd op zijn broer en diens vrouw, omdat ze geen eten voor hem opgeschept hadden. Hij werd zo woest hierom dat hij in een worsteling raakte. Ze werden uit elkaar gehaald, maar Harley K. ging terug naar de woning en haalde het wapen van boven de koelkast om vervolgens te schieten op zijn broer. Het wapen was geladen en hij was hiervan op de hoogte. Volgens de rechter is er sprake van voorwaardelijke opzet, omdat de man terug ging om het wapen te halen, terwijl ze reeds uit elkaar gehaald waren na de ruzie.

Uit het psychologische rapport blijkt dat Harley K. een dominant gedrag heeft. Dit is de reden waarom de kantonrechter de psychologische begeleiding heeft toegevoegd aan het vonnis. Ze hield rekening met het feit dat de veroordeelde zijn eigen broer doodgeschoten had en vonniste de man conform de eis van officier van justitie Roy Elgin. In zijn laatste woord zei de Harley K. dat hij spijt had en verdrietig is dat zijn broer het leven heeft gelaten.

Wanita Ramnath