starnieuws

Suriname haalt Concacaf Gold Cup niet

25 Mar, 01:43
Ondanks de winst van de nationale voetbal selectie zaterdag in het André Kamperveen stadion op St. Kitts & Nevis (2-0), is het Suriname toch niet gelukt om de Concacaf Gold Cup te halen. Het doel van bondscoach Dean Gorrë bij zijn aanstelling is niet gehaald. Suriname komt in de League B van de Concacaf Nation League terecht.

Tot na de winst van zaterdag stond Suriname in de rankschikking op plaatsje nummer 9. Met de wedstrijden die zondag zijn afgewerkt, is Suriname verder gezakt naar plaats nummer 11 van de 34 landen die in Concacaf-verband meededen aan dit toernooi. In totaal spelen 16 Concacaf landen de Gold Cup. Afgezien van de 6 Concacaf-landen die deelnamen aan de WK-kwalificatie ronde 2018, konden de andere 34 teams dingen naar 10 beschikbare plaatsen voor de Gold Cup. Elk land, waaronder ook Suriname, heeft vier wedstrijden gespeeld, twee thuis en twee uit. Suriname heeft 7 punten uit deze wedstrijden weten te halen. Haïti, Canada en en Martinique hebben een 100% score en gaan verder met 12 punten.

De beste 6 teams van de Nations League kwalificeren zich voor League A om zich bij de 6 WK-kwalificatie landen te voegen. 16 teams kwalificeren zich voor League B. De laatste 12 teams kwalificeren zich voor League C. De wedstrijden van de B League starten weer in september. Gorré zei na de wedstrijd zaterdag dat gewoon verder zal worden gegaan in League B. Hij merkte op dat de groei in het team duidelijk merkbaar is. Er gaat hard gewerkt worden om de Gold Cup te halen.

Ala-D Media