starnieuws

Raj Oedit wil gehoord worden in mega drugszaak

19 Feb, 00:00
Ramchender (Raj) Oedit wil zijn verhaal doen in de mega drugszaak waarin hij als verdachte is aangemerkt. Zijn advocaat Irvin Kanhai heeft kantonrechter Ingrid Lachitjaran verteld dat zijn cliënt gehoord wil worden.

In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een vliegtuig. Het toestel was geland op het terrein van ondernemer Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca.

Per brief had de raadsman het gerechtshof te kennen gegeven dat Oedit gehoord wenst te worden. Officier van justitie, Shanat Mahadew, heeft de zaak van Oedit voorgedragen. De man was niet in de rechtszaal. De officier vroeg de kantonrechter om enkele onderzoeken te laten verrichten door de politie. Ze heeft graag dat de politie enkele mensen hoort en kan daarom niet aangeven hoe lang dit onderzoek zal duren. Door het belgedrag van Oedit zijn enkele personen in beeld gebracht.

Tegen Oedit is verstek verleend. Kanhai stemde in met het onderzoek dat de officier door de politie wil laten verrichten. De zaak van Oedit wordt separaat behandeld. De andere medeverdachten worden wel simultaan gehoord in deze mega drugszaak. Op 4 maart zal deze zaak verder worden behandeld.

Wanita Ramnath

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June