starnieuws

BvL overweegt verscherping acties bij Natin

19 Feb, 00:51

Reshma Mangre, voorzitter van de BvL.
De Bond van Leraren (BvL) is er gebelgd over dat onderwijsminister Lilian Ferrier niks van zich heeft laten horen. Leerkrachten van het Natuur-Technisch Instituut (Natin) werken sinds vrijdag tot 10.00 uur en gaan dan in beraad. "Wij hebben geen uitnodiging gekregen van de minister om te praten over de problemen", zegt Reshma Mangre, voorzitter van de BvL aan Starnieuws. "Wij gaan niet stilzitten en zullen de acties verscherpen na overleg met de leden," zegt de vakbondsleider.

De problemen op de middelbare school zijn reeds maanden aan de gang. Een aantal leerlingen heeft vanaf het eerste kwartaal tot en met heden geen les gevolgd. Het gaat om de vakken ICT, Microbiologie, Elektro, Werktuigbouwkunde, Engels en Wiskunde. Leerlingen én docenten zijn volgens Mangre gedemotiveerd. "De minister zegt het kind centraal te stellen, maar het blijft alleen maar bij mooie woorden," zegt de BvL-voorzitter.

De bond heeft ook een brief geschreven aan president Desi Bouterse om te wijzen op de ernst van de situatie. In het schrijven is aangehaald dat de minister geen dialoog wil. Over de onderwijsproblemen zou zij weigeren te praten. De BvL vindt het erg dat ook de president tot nu toe niet heeft gereageerd. De situatie zal niet hierbij gelaten worden, want er moet een oplossing komen, volgens de BvL.

De communicatie met de waarnemend directeur Bryan Sloote loopt niet, daarom is de aandacht gevraagd van de minister en de president. Problemen binnen de 16 richtingen van de opleiding kunnen volgens de BvL niet structureel opgelost worden. Afspraken die gemaakt zijn over competentiegericht onderwijs worden niet nagekomen. Sinds 14 januari is in een brief tevergeefs aan Ferrier gevraagd om ontvangen te worden. Het beraad geldt voor de dependances van Lelydorp, Mottonshoop, Leysweg en de Mr. Jagernath Lachmonstraat.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June