starnieuws

Loosleidingen Paramaribo-Noord worden opgeschoond

18 Feb, 12:36

De Sluiskreek in Paramaribo-Noord wordt opgeschoond. (Foto: OWT&C via NII)
In Paramaribo-Noord wordt de ontwatering aangepakt. De Sluiskreek wordt opgehaald. De werkzaamheden zijn op 14 februari begonnen en moeten binnen twaalf werkdagen zijn afgerond.

De Sluiskreek loopt tot de Anton Dragtenweg en is 3.300 m lang en 20 m breed. De loosleidingen langs de Rubenstraat, de Pommerakstraat, de Nachtegaal- en de Leonardo Da Vincistraat zijn al opgeschoond.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie laat via het Nationaal Informatie Instituut weten dat de werkzaamheden in eigen beheer worden uitgevoerd. De Sluiskreek is een belangrijke ontwateringsweg voor Paramaribo-Noord. De lozingen langs de Bazalt- en Picassostraat zullen in de komende weken ook worden ontdaan van de begroeiing.

Bij de werkzaamheden zijn koelkasten en huisvuil aangetroffen in de loosleidingen. Het ministerie waarschuwt personen die zich schuldig maken aan het dumpen van vuil in de loosleidingen. Er zullen maatregelen volgen tegen personen die worden betrapt op het gooien van vuil in de lozingen.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June