starnieuws

Etnel: Het boek van NDP moet eindelijk gesloten worden

18 Feb, 00:57

NPS verwelkomt nieuwe leden in Coronie. Links Assembleelid tevens NPS hoofdbestuurslid Patricia Etnel. In het midden partijvoorzitter Gregory Rusland.
(Foto: NPS)
Hoofdbestuurslid tevens volksvertegenwoordiger Patricia Etnel vindt dat het boek van de NDP nu eindelijk gesloten moet worden. Zij gaf zaterdagavond tijdens de 'opo yari vergadering' van de groene partij in Coronie aan dat symbolisch een boom wordt gepland, die bedoeld is om ontwikkeling te brengen in Coronie en het gehele land. De NPS maakt zich op om in 2020 het roer van het land over te nemen.

Etnel wil na de verkiezingen van mei 2020 een sterk ontwikkeld Coronie zien, waar ondernemerschap kan gedijen. Zij wil sterke gezinnen en vrouwen zien in het district. Daarom moet de boom die symbolisch gepland is, flink groeien tot een kankantri. Zij riep de mensen van Coronie op om samen met de rest van het land ervoor te zorgen dat de NPS weer in het machtscentrum komt.

Wayne Telgt haalde aan dat de NPS ontwikkeling heeft gebracht en dat kan in de toekomst herhaald worden. "Wij willen de goede en betere tijden terug", zei hij. "Na Bouta zal Gregory Rusland de scepter in Suriname zwaaien," voorspelde hij. Michel Felisi, die onlangs toetrad tot de NPS, bracht onder de aandacht dat als de regering iets belooft vaak het tegenovergestelde gebeurt. Als voorbeeld haalde hij de koers aan waarvan was beloofd dat die lager zou worden.

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft op de vergadering een kettingzaag overhandigd aan de ondernemer Raoel Maarbach. Hij is voorzitter van de jongerenvereniging Cosu.
Met deze geste geeft de NPS de push om niet afhankelijk te zijn, maar zelf de tools in handen te nemen om vooruit te komen. Ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo zei dat de partij helpt waar dat nodig is en "ai sorgu dat yu kan set yu egi tori". Op de vergadering zijn lidmaatschapskaarten overhandigd aan personen die ter plaatse besloten toe te treden tot de groene partij.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June