starnieuws

'Betaling salarissen universiteit vindt normaal plaats'

18 Feb, 00:00

De brief van de onderdirecteur Financieel Beheer aan minister Ferrier circuleert op social media.
Het betalen van salarissen aan het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is geen vraagstuk, zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om een reactie gevraagd, aan Starnieuws. Sinds medio vorig jaar worden de salarissen van de universiteit door Financiën normaal afgehandeld via de post 'onvoorzien' legt de minister uit. Dit heeft te maken met het begrotingsverschil.

Een uitgelekte brief van de onderdirecteur Financieel Beheer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan minister Lilian Ferrier wordt rondgestuurd via social media. Hierin wordt aangegeven dat de minister in contact moet treden met haar collega van Financiën om te voorzien in het tekort dat is ontstaan, omdat de begroting van 2019 nog niet is goedgekeurd.

In januari heeft de Anton de Kom Universiteit SRD 7 miljoen ontvangen aan salarissen, waarbij SRD 2 miljoen is ingehouden aan AOV en loonbelasting. Op de begroting voor het dienstjaar 2018 was SRD 15 miljoen goedgekeurd voor de onderwijsinstelling. De raming voor dit jaar is SRD 160 miljoen. Omdat de begroting nog niet is goedgekeurd in De Nationale Assemblee moet het geld via Financiën beschikbaar worden gesteld.

Minister Hoefdraad zegt dat het hier niet om een probleemgeval gaat. Het geld voor de betaling van salarissen zal, net zoals de afgelopen maanden, beschikbaar worden gesteld door Financiën. Het gaat om een normale procedure.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June