starnieuws

Rusland: NPS is de betrouwbaarste partij

17 Feb, 00:57

De NPS heeft haar 'opo yari vergadering' zaterdagavond in Coronie gehouden. De delegatie uit de stad is enthousiast verwelkomd door partijgenoten.

Partijvoorzitter Gregory Rusland (tweede van links) belooft dat na 2020 de ontwikkeling van Coronie ter hand wordt genomen.
Om het land weer op het juiste spoor te krijgen na 2020 is het volgens Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) belangrijk dat er weer vertrouwen zal zijn in de regering. De groene partij is volgens de politicus de betrouwbaarste partij. Hij kan daarvoor op zijn borst slaan. De NPS maakt zich op om weer de regeermacht over te nemen. Dit zei Rusland tijdens de 'opo yari konmakandra' van de partij in Coronie zaterdagavond.

Rusland zei dat de partij bewust ervoor gekozen heeft om het politieke jaar in Coronie te beginnen. Hij merkte op dat er genoeg vergelijkingsmateriaal is nu wat de NPS allemaal gedaan heeft om ontwikkeling te brengen in het land. De koers is na 2010 van SRD 2,80 gegaan naar nu SRD 8 voor de US dollar. Dit betekent dat het leven veel duurder is geworden.

Met het ontslag van governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is de koers verder omhoog gegaan. De NPS-voorzitter voerde aan dat de regering belangrijke instituten die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling kapot gemaakt heeft. Dit om belangen van een kleine groep mensen. Na 2020 moet het vertrouwen in de instituten terugkomen. Rusland deelde mee dat, wanneer de NPS het roer van het land overneemt, een landbouwinstituut zal komen in Coronie na de verkiezingen om de boeren te ondersteunen.

Maikel Winter, voorzitter van NPS afdeling Coronie, is ingenomen mee dat de 'opo yari' in het kokosdistrict plaatsvindt. Hij merkte op dat NPS veel heeft gedaan voor Coronie. Zo zijn de binnenwegen geasfalteerd en de scholen gerehabiliteerd. Te Coppenamepunt is elektriciteit gebracht. Hetzelfde geldt ook voor het water. De ambtswoning van de districtscommissaris is gerenoveerd, net als het logeergebouw. Volgens Winter is het logeergebouw verworden tot militaire kazerne. Na 2020 moet het weer bestemd zijn voor toeristen.

De afdelingsvoorzitter had er geen goed woord voor dat bij de Regionale Gezondheidsdienst nauwelijks medicijnen zijn. "Zelfs calpol is niet te krijgen," illustreerde hij de ernst van de situatie. Hij riep net als diverse andere sprekers om de moed niet op te geven.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June