starnieuws

PL zal drie vrouwen kandidaat stellen in Marowijne

17 Feb, 06:33

PL-voorzitter Paul Somohardjo
Pertjajah Luhur (PL) heeft besloten op alle drie plekken voor De Nationale Assemblee in het district Marowijne vrouwen kandidaat te stellen. Hieruit blijkt volgens voorzitter Paul Somohardjo dat gendergelijkheid een zeer belangrijk aandachtspunt is binnen de partij. “Dat is uniek. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een partij in één district alleen maar vrouwen kandidaat heeft gesteld,” zegt de politicus.

Somohardjo maakte de kandidaatstelling van vrouwen in Marowijne bekend tijdens een ontmoeting met structuren van Wanica ter voorbereiding van de partijmanifestatie op 9 maart. Met deze activiteit wil de PL aantonen dat ze één van de grootste partijen van het land is. Somohardjo merkt op dat de NDP tijdens de verkiezingen in 2015 drie zetels in Wanica heeft gehaald, maar dat die partij aan het droppen is, is volgens de PL-topman overduidelijk. “Wat de NDP bij de komende verkiezingen aan zetels teruggeeft, willen wij dan ontvangen”, zegt Somohardjo beslist.

De voorbereidingen zijn intussen in volle gang. Op alle kernen is een beroep gedaan om zich maximaal in te zetten. “Alles is op schema. De kernen zullen minimaal 100 bussen inzetten, maar naar verwachting zullen meer dan 5000 mensen de activiteiten bezoeken. We zijn geen kleine partij. In Wanica hebben altijd minimaal één zetel gehaald en dat is goed voor meer dan 7000 stemmen. In 2010 had de partij op een paar stemmen na twee zetels”, stelt Somohardjo.

Behalve de massameeting zal er ook een braderie zijn in verband met de Internationale Dag van de Vrouw. De PL zal deze keer niet de reguliere cadeautjes verstrekken, maar wil iets extra’s doen voor de vrouwen. De partij gaat binnenkort met groothandelsbedrijven na, welke goede producten bij hen kunnen worden betrokken, om die tegen 50% korting aan bezoekers van de braderie weer te verkopen. Somohardjo noemt als voorbeeld huishoudelijke apparatuur zoals mixers die tegen de helft van de prijs zullen worden aangeboden. “Wij als PL willen de vrouwen op die dag extra vertroetelen en dat is niet voor het eerst, want PL denkt altijd aan de vrouwen”, zegt Somohardjo.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June