starnieuws

Voetganger omgekomen op de Afobakaweg

21 Jan 2019, 21:29
Kamesie Saakie (63) is zondag overleden nadat hij op de Afobakaweg (district Brokopondo) was aangereden door een pick-up. Toen de politie van Brokopondo ter plekke aankwam, werd het slachtoffer op het wegdek aangetroffen. Hij vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Hij is de derde verkeersdode voor dit jaar.

De 34-jarige pick-up bestuurder, die na de aanrijding was doorgereden, meldde zich aan bij de politie te Klaaskreek. Hij verklaarde dat hij met zijn pick-up over de Afobakaweg reed. Hij kwam vanuit de richting van Paranam en ging richting Afobaka. Plotseling zag hij iemand de weg komen oplopen. Hij kon niet afremmen met het gevolg dat hij die voetganger aanreed. Uit vrees stopte hij niet, maar reed hij door en meldde hij zich aan bij de controlepost te Klaaskreek.

De pick-up bestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van de politie Regio Midden. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen, meldt de Politie Public Relations.

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April