starnieuws

Cedric van Samson groots binnengehaald door VHP

20 Jan 2019, 18:37

Cedric van Samson is toegetreden tot de VHP. Hij is groots binnengehaald tijdens de massameeting zaterdagavond. (Foto's: Leroy Troon)

Van Samson wil nog steeds weten van president Desi Bouterse 'waar het geld is'. Voor hem is Chan Santokhi de nieuwe leider van het land.
Criticus en artiest, Cedric van Samson (Raga Djong), is zaterdagavond groots binnengehaald door de VHP. Hij was een van de hoofdsprekers en hield vlak vóór partijleider Chan Santokhi zijn toespraak. Van Samson heeft enige tijd geleden de NDP verlaten en maakte furore met het lied 'Pe a money de'. Hij is een van de vele nieuwe gezichten die de oranje partij heeft gepresenteerd bij de start van haar verkiezingscampagne in 'de Olifant'.

Net als Miquel Abaas, die de ABOP vaarwel heeft gezegd, maakte Van Samson furore op het podium. Van Samson voerde aan dat niet gekeken moet worden naar etniciteit. Wie het land vooruit kan brengen, die moet aan het roer komen. "No meki no wan man e kweki rassenhaat nanga yu," voerde de spreker aan. Hij benadrukte dat mensen die met rassenhaat bezig zijn niet in staat zijn ontwikkeling te brengen.

Van Samson zei dat hij president Desi Bouterse ook een kans heeft gegeven, maar de ontwikkeling is niet gekomen. Als voorbeeld haalde hij aan om een foto te maken van de wisselkoers van nu en van tien jaar geleden. "A koers gro no. De koers is zo groot geworden. Hoe groot gaat de koers worden?" Hij vroeg om ook een foto te maken van een pak cement nu en van tien jaar terug. "Hoe groot is de prijs geworden. Zoooo..." Hij zei dat Santokhi een visie heeft. Hij kondigde partijleider aan als 'optie basi'. Hij is staat ontwikkeling te brengen.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April