starnieuws

Atletiekbond krijgt ondersteuning van minister Gopal

20 Jan 2019, 14:48

Dennis Mac Donald, voorzitter van de SAB, biedt een boek over medaillewinnaars aan minister Lalinie Gopal. (Foto: S&J/NII)
De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) is bezig met de voorbereiding van vier grote internationale meetmomenten, namelijk de Pan-Amerikaanse en de Zuid- Amerikaanse Spelen, Wereldkampioenschappen en de Consude Games. Van alle atleten heeft Miquel van Assen zich gekwalificeerd voor de eerste drie spelen. Dit heeft het bestuur van de SAB onder leiding van Dennis Mac Donald meegedeeld aan minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken.

Tijdens het onderhoud tussen de minister en de bond is de jaarkalender van de SAB aan de orde gesteld. Naast de vier internationale meetmomenten, is er ook aandacht besteed aan samenwerkingsmogelijkheden. Mac Donald heeft een boek over medaillewinnaars van de Zuid-Amerikaanse Spelen overhandigd aan de minister.

De bond richt zich dit jaar op het identificeren en ontwikkelen van talenten in de verschillende districten. Er zal coaches training en een toernooi in Marowijne worden gehouden. De voorbereidingen om te komen tot een gecertificeerde atletiekbaan wordt dit jaar ook gecontinueerd. Dit meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Minister Gopal heeft samen met het bestuur gekeken naar de inzetbaarheid van de sporters die zich reeds hebben bewezen. Dit ook ter motivatie van andere jongeren. De mogelijkheden voor de samenwerking om vooral topsporters mogelijkheden te bieden om zich volledig te kunnen ontplooien, zijn bekeken. Het ministerie ondersteunt de bond reeds door het beschikbaar stellen van personeel. Het voornemen van de bond om ook aandacht te besteden aan sportmedische keuringen van ongeveer 300 atleten die regelmatig trainen en deelnemen aan meetmomenten, ondersteunt het ministerie.

Advertentie