starnieuws

Wereldwijd gebedsweek voor militairen en politie

20 Jan 2019, 08:34
Wereldwijd zullen gelovige militairen voor elkaar bidden en geestelijk ondersteunen in de week van 21-27 januari. Traditiegetrouw wordt de Week of Prayer van de Associatiotion of Military Christian Fellowship (AMCF) gehouden. De gebedsweek wordt met medewerking van christelijk Suriname vandaag geopend in de verschillende kerken, deelt legerpredikant Michel Stuart mee.

De leiding van de geestelijke verzorging van de Defensie organisatie heeft in een schrijven aan christelijke leiders gevraagd om in hun dienst een speciale voorbede te doen voor militairen en politieagenten die verbonden zijn aan hun gemeente en voor functionarissen van gewapende machten en veiligheidsdienst wereldwijd. Op 21 januari is er gezamenlijke dienst in de Memre Buku kazerne, terwijl de kapel in de Memre Buku Kazerne open gehouden zal worden voor bidstonden en voor mensen die zich willen terugtrekken voor persoonlijke gebeden gedurende deze week.

Deze gebedsweek wordt altijd iedere laatste week van januari gehouden. De bedoeling is om aan het begin van het jaar tot de Here te roepen voor mannen en vrouwen in militaire of politie uniform over de gehele wereld om zich onder leiding van geestelijke verzorgers, legerpredikanten en andere christelijke militaire leiders te committeren aan de Here Jezus Christus en te bidden om Gods bescherming en voorzienigheid voor het jaar 2019.

Gedurende de gebedsweek worden alle leden van de military Christian fellowship en legerpredikanten aangesloten bij de AMCF uitgenodigd zich tijd vrij te maken om:
a. persoonlijk als ook in groepsverband te bidden voor:
- elkaar
- militairen, veiligheidsdiensten en politieke leiders
- welzijn en redding van alle leden van gewapende machten met hun gezinsleden

b. activiteiten te ontplooien in hun respectieve gewapende machten met als doel elkaar te bemoedigen, hun geestelijke groei te bewerkstelligen en ook te evangeliseren.

c. Uitnodigen van militaire gelovigen om hun pastors/priesters/dominees in te lichten over de gebedsweek en hun medewerking te vragen om voor militairen, politie en andere veiligheidsdiensten en hun familie te bidden.

d. Afleggen van extra bezoeken aan militairen in ziekenhuizen, in detentie en aan huis gebondenen van de gewapende en veiligheidsdiensten

e. De noden van andere militaire en veiligheidsdiensten in hun land en de wereld aan te pakken en of oplossingen helpen aandragen.

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April