starnieuws

Champions League: Real Madrid geloot tegen Ajax

17 Dec 2018, 11:11
Real Madrid is vanmorgen geloot tegen Ajax in de volgende ronde van de Champions League. Ajax heeft de laatste 16 voor het eerst sinds 2005-2006 bereikt, terwijl Real Madrid de beker met de grote oren de laatste drie achtereenvolgende seizoenen heeft gewonnen. De Spaanse kampioen Barcelona ontmoet de Franse Lyon in de volgende ronde.

Liverpool neemt het op tegen de Duitse reuzen Bayern München in de knock-outfase, terwijl Manchester United tegen Parijs St-Germain zal uitkomen. Premier League-kampioenen Manchester City en Tottenham Spurs staan ook tegenover de Bundesliga-teams, waarbij Manchester City tegen Schalke uitkomt en Tottenham Spurs het opneemt tegen Borussia Dortmund.

De eerste wedstrijden in de tweede ronde vinden plaats op 12-13 en 19-20 februari, met de return-wedstrijden op 5-6 en 12-13 maart. De groepswinnaars zullen de eerste wedstrijden ‘uit’ spelen. Teams konden in de laatste 16 noch tegen teams uit hetzelfde land worden geloot, noch tegen teams die ze in de groepsfase hadden getroffen.

De Serie A-kampioen Juventus neemt het op tegen Europa League-winnaar Atletico Madrid. De Italiaanse Roma heeft als tegenstander de Portugese kampioen, Porto.

De loting voor de knock-outfase: Schalke tegen Manchester City
Atletico Madrid tegen Juventus
Manchester United tegen Paris St-Germain
Tottenham tegen Borussia Dortmund
Lyon tegen Barcelona
Roma tegen Porto
Ajax tegen Real Madrid

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April