starnieuws

PVV doet goede zaken in eerste divisie

17 Dec 2018, 04:41
Er is genoeg reden voor optimisme bij de politie. De ploeg van de zonen van Hermandad, PVV, doet momenteel goede zaken in de Telesur SVB eerste divisie competitie. Na 4 wedstrijden is de ploeg nog steeds ongeslagen. De club blijft met deze status in de top drie samen met Transvaal en Leo Victor. Zondag moesten de jongens van Broki het ook aan geloven. De ploeg van coach Hesron Jeroe won in het Aloysius Zichem Stadion (NGVB) met 2-1 van Broki.

Het was toch wel een zwaar bevochten overwinning, zeker PVV ruim 20 minuten met 10 man speelde. Orpheo Anuatan kreeg twee maal geel, wat ook rood betekende. PVV kwam als eerste op voorsprong. Doelman Randy Pinas had door een kanjer van een vrije trap van Roché Pakoen slechts nakijken:1-0. Dit was ook de ruststand in deze ontmoeting. Ook in de tweede helft kreeg het goed opgekomen publiek een taaie wedstrijd voorgeschoteld. PVV kwam zelfs op een ruimere voorsprong na een prachtig kopbal van Dimitri Huur:2-1. Broki deed alles goed behalve het doorbreken van de verdediging van PVV. Pas diep in de blessuretijd maakte de jongens van omgeving Abra Broki de aansluitingstreffer. Een goede individuele actie van Sivion Soekoe resulteerde in de eindstand: 2-1. PVV heeft nu 12 competitiepunten en blijft Broki steken op 1 gewonnen partij na 5 wedstrijden.

Robinhood laat punten liggen
De landskampioen Robinhood heeft voor de tweede keer in 5 wedstrijden punten laten liggen. Dit keer was SNL de boosdoener. Vrijdag werd het 2-2 in het Essedstadion. Een slecht verwerkte bal door Gilberto Eind in de verdediging na 2 minuten spelen, maakte dat SNL op 1-0 voorsprong kwam. Het was Ulrich Abauna die uit deze fout een zuivere pass kreeg in de doelmond en zo het eerste doelpunt noteerde. In deze wedstrijd werden twee doelpunten van de recordkampioen afgekeurd. SNL kwam zelfs op 2-0 voorsprong. Dennis Doekoe wist het tweede doelpunt goed achter Claidel Kohinor te krijgen. Hij kwam goed inlopen uit een vrije trap en was fortuinlijk. Eind maakte kort vóór rust het weer goed met zijn ploeg. Uit een hoekschop kopte hij raak: 2-1.

In de tweede helft gooide Robinhood alles in de strijd. Keer op keer hield de verdediging van SNL stand. Ook de doelpaal stond in de weg bij Robinhood. Roxey Fer schoot met een goed schot op afstand de gelijkmaker binnen: 2-2. SNL ging in de laatste minuten door met 10 man. Desondanks kon er geen munt uit de situatie worden geslagen. Robinhood en SNL klimmen beide met 1 punt op de ranglijst en hebben nu respectievelijk 11 om 7 competitiepunten.