starnieuws

Reshma Mangre wordt nieuwe voorzitter BvL/ALS

17 Dec 2018, 00:00

Reshma Mangre zal in januari de voorzittershamer overnemen van Wilgo Valies. (Foto: René Gompers)


Vakbondsleider Wilgo Valies zwaait na 29 jaren af. In januari 2019 draagt hij de hamer officieel over aan Reshma Mangre. Zij zal net als Valies, voorzitter zijn van de Bond van Leraren (BvL) én de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). Het vertrek van Valies is zondag bij de jaarafsluiting van BvL en ALS in Lalla Rookh aangekondigd.

“We hebben een moeilijk jaar gehad, maar we hebben het kunnen omzetten in winst,” vat Valies het afgelopen jaar samen. Maar er is nog een lange weg te gaan en veel te doen," haalt hij aan. “We hebben zaken kunnen realiseren, maar het lijkt alsof je steeds weer de strijdbijl moet oppakken om verbetering te brengen in onze omstandigheden. Die ‘basja's’ komen weer in beeld. Er is veel werk te verzetten, ze zullen merken dat ze moeten afblijven van de onderwijzers. Als we dat niet doen, gaan ze ons blijven intimideren.”

De strijd zal in 2019 worden voortgezet onder leiding van Mangre. “De formele zaken zal ik overdragen aan het zittende bestuur. “Vol overtuiging, vol vertrouwen zal ik de hamer overdragen aan Reshma,” geeft Valies aan. “Het moet nog formeel gebeuren, maar mijn voorstel is dat we een vrouw aan het roer moeten zetten.” Gelet op de reactie van de leden in de ruimte is het voorstel in goede aarde gevallen.

Mangre is 18 jaren actief in de vakbond. Zij is momenteel de secretaris-generaal van BvL én ALS. “Het is een waar genoegen om met meneer Valies te werken,” geeft Mangre aan. “Ik word de voorzitter van beide organisaties. Het is een uitdaging, maar ik ga het aan. “Ik ben de leden en de voorzitter dankbaar voor het vertrouwen in mij gesteld. Ik zal het werk voortzetten, dit beleid continueren.”

René Gompers

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April