starnieuws

Relatie Suriname en Brazilië aangescherpt

15 Dec 2018, 06:39

De ministers Aloysio Nunes Ferreira (Brazilië) en Yldiz Pollack-Beighle wisselen de ondertekende documenten uit. (Foto: Buza/NII)
Suriname en Brazilië hebben zes overeenkomsten gesloten ter versterking van de onderlinge samenwerking. De documenten zijn ondertekend tijdens een ontmoeting tussen de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Yldiz Pollack-Beighle en haar ambtgenoot Aloysio Nunes Ferreira van Buitenlandse Zaken van de Federatieve Republiek Brazilië. De ontmoeting vond vrijdag plaats op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Beide ministers benadrukten het belang van dit bezoek om de bestaande, bevriende relaties te evalueren en nieuwe gebieden van samenwerking te identificeren. Verder hebben beide bewindslieden van gedachten gewisseld over regionale en multilaterale kwesties. Dit meldt Buza, via het Nationaal Informatie Instituut.

Pollack-Beighle én Nunes Ferreira hebben aangegeven dat deze bilaterale meetings, die op reguliere basis plaatsvinden, essentieel zijn. Dit niet alleen voor het monitoren van de bestaande samenwerking, maar biedt ook de gelegenheid voor verdere verdieping en bekrachtiging van de historische bilaterale relaties, gebaseerd op de traditionele hechte band tussen de twee landen.

Tijdens deze ontmoeting, de tweede voor 2018, en voor Nunes de laatste, vanwege de nieuwe regering die per 1 januari 2019 zal aantreden in Brazilië, hebben de bewindslieden de relatie tussen beide landen onder de loep genomen. De samenwerking verloopt vlot.

Tijdens deze ontmoeting op het ministerie hebben de ministers de aanvullende overeenkomsten voor de projecten op het gebied van diplomatie en landbouw, overeengekomen tijdens de tweede ABC-missie van november 2018, ondertekend.

Advertentie