starnieuws

Producent roept 'Del Monte Fiesta' koren in blik terug

14 Dec 2018, 15:18

Del Monte Fiesta, koren in blik, is teruggeroepen. Dit maakt het ministerie van HI&T bekend.
Er zijn afwijkingen geconstateerd in 'Del Monte Fiesta', koren in blik. Del Monte Foods Inc. heeft een terugroeping aangekondigd van 64.242 producten van FIESTA CORN, gekruid met rode en groene paprika's, vanwege orderverwerking. De afwijkingen die geconstateerd zijn, maken deel uit van het commerciële sterilisatieproces en zouden kunnen resulteren in contaminatie door bedervende organismen of ziekteverwekkers. Deze kunnen leiden tot levensbedreigende ziekten, indien geconsumeerd.

Het is belangrijk op te merken dat er tot nu toe geen ziektegevallen zijn gemeld. Er zijn geen andere productiecodes of producten die door deze terugroepactie worden beïnvloed. Een van de meest voorkomende problemen bij het verwerken van ingeblikt voedsel is de groei van bacteriën, waaronder Clostridium botulinum, die toxines produceren die botulisme vergiftiging veroorzaken, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Dit meldt het ministerie van Handel en Industrie via het Nationaal Informatie Instituut.

Het product is gedistribueerd naar meerdere distributeurs en winkellocaties in 25 staten van de Verenigde Staten van Amerika en 12 internationale locaties, waaronder Suriname en Guyana. Indien consumenten producten hebben gekocht met de aangegeven Universal Product Code (UPC)-code oftewel de barcode en de data, moeten ze deze retourneren naar de plaats van aankoop voor een volledige terugbetaling of deze omruilen.

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, met name de afdeling Consumentenzaken is momenteel bezig met een onderzoek bij de verschillende importeurs en winkeliers en roept consumenten op om alert te zijn.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de afdeling Consumentenzaken via 402080 toestel 1053/1218/1066 en via het Whatsapp nummer 8586256. De producten die worden teruggeroepen zijn blikjes van 15,25 ounce (432 g) met het volgende UPC-nummer op het etiket: 24000 02770.

Advertentie