starnieuws

Werkzaamheden weg Monkshoop-H.Fernandesweg hervat

14 Dec 2018, 09:18

Werkzaamheden aan de weg tussen Monkshoop en de Henry Fernandesweg. (Foto: OWT&C/NII)
De rehabilitatie van de weg van Monkshoop naar de Henry Fernandesweg gaat door. De asfalterings- en rehabilitatiewerkzaamheden hadden enige tijd stilgelegen en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft deze weer opgepakt. Het aannemingsbedrijf Tjongalanga NV is nu bezig de toplaag aan te brengen ter hoogte van de Zesde Rijweg.

De projectdrager Devika Soerdjbali-Doekhi van de afdeling Wegen van het ministerie van OWT&C zegt dat de werkzaamheden uitgevoerd worden over een wegstrekking van 27 kilometer. De directievoering ligt in handen van Sunecon raadgevend ingenieursbureau. Vanuit Monkshoop is de weg reeds voor 2 km voorzien van een toplaag. Volgens de projectdrager is de aanpak van deze weg heel belangrijk, omdat het om een zeer belangrijke verbindingsweg gaat.

Sonny Ramkisoen, vertegenwoordiger van Sunecon raadgevend ingenieursbureau, zegt dat de weg geheel wordt ge-upgrade met een as last van 13 ton. De weg die eerder 6.20 meter was, wordt ook verbreed naar 7.20m. Dit is volgens Sonny heel belangrijk gezien het rijcomfort stukken beter wordt voor alle weggebruikers. Dit project is in vier secties verdeeld, te weten: Monkshoop-6e rijweg, 6e rijweg-5e rijweg, 5e rijweg-Upkar en Upkar naar de Henry Fernandesweg.”

Vermeldenswaard is dat de nutsbedrijven zoals Telesur, N.V. Energie Bedrijven Suriname en N.V. Surinaamse Waterleiding Maatschappij hun medewerking verlenen, zodat alles vlot verloopt. De werkzaamheden vlotten en het ligt in de bedoeling het project in het jaar 2020 op te leveren, meldt de voorlichting van OWT&C, via het Nationaal Informatie Instituut.

Advertentie