starnieuws

Guyana: Brandweerlieden veroordeeld voor diefstal

14 Nov, 09:19

Het toestel van Fly Jamaica-vliegtuig dat een noodlanding maakte op de Cheddi Jagan International Airport. (Foto: Kaieteur News)
Daags nadat 12 brandweermannen waren aangehouden voor diefstal aan boord van het toestel van Fly Jamaica dat zaterdag een noodlanding maakte op de Cheddi Jaggan International Airport, zijn ze vrijgelaten op een borgtocht van 100.000 Guyanese dollar (US$ 464). In de groep die was gestationeerd op het vliegtuig zijn ook supervisors met meer dan 15 jaar ervaring. Direct na het incident werden de 15 mannen gearresteerd.

De arrestatie volgde op een klacht van één van de piloten dat er spullen uit het toestel waren gestolen. Onder de gestolen spullen waren tablets, mobiele telefoons en eau de cologne. De spullen behoorden toe aan de piloot en de passagiers. Sommige van de gestolen artikelen zijn terug gevonden.

De mannen zijn geschorst van hun werkzaamheden, waarmee de weg is vrijgemaakt om het politieonderzoek te vervolgen. Na de eerste onderzoeken is een dossier opgesteld en voor advies naar de directeur van Openbare Aanklachten (DPP) gestuurd. Het is aannemelijk dat de brandweerlieden zullen moeten verschijnen voor de rechter na de voltooiing van het onderzoek.

Kaieteur News had eerder gemeld dat een van de brandweerlieden twee mobiele telefoons overhandigde die hij al in zijn voertuig had weggestopt. "Dat was toen we ons realiseerden dat het serieuzer was," zei een verontruste hoofd van de Brandweer, Marlon Gentle. "Ze waren oneerlijk. Daar bestaat geen twijfel over. We verontschuldigen ons, (maar) dit is niet (het gedrag van) de leden van de Guyana Fire Service. Dit is duidelijk een randelement van de brandweer ... personen, inclusief supervisors, die moraal en principes kunnen vergeten. "Friday 24 May
Thursday 23 May