starnieuws

Nobele taak voor nationale infectiecommissie

14 Nov 2018, 21:46

Minister Antoine Elias (3e van r), geflankeerd door leden van de eerste nationale infectiecommissie. (Foto: Volksgezondheid/NII)
De eerste nationale infectiecommissie is geïnstalleerd en zal onder meer adviezen en richtlijnen geven op het gebied van infectiepreventie en hygiëne aan alle ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen. Volgens minister van Volksgezondheid Antoine Elias, wacht de werkgroep geen eenvoudige, maar nobele taak.

De commissie zal ook toezien op de registratie van infecties in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen. De werkgroep onder voorzitterschap van Kathleen Jharie, ziekenhuishygiënist, is eerder deze maand geïnstalleerd en heeft een zittingsperiode van drie jaar.

Jharie is blij met deze commissie, "omdat er veel werk aan de winkel is ten aanzien van de hygiëne binnen de gezondheidssector." De overige leden van de werkgroep zijn Gwendolien Sno-Mooikoedoe (secretaris), Ed Ijzerman (microbioloog), Soerodj Harkisoen (internist), Mariska Pansa en Roberta Ameking (ziekenhuishygiënisten) en Kavita Goercharn-Sital (jurist), meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.

Advertentie

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March