starnieuws

Papatam kon beter dan 1-1 tegen Nishaan 42

12 Nov 2018, 02:49
Nishaan 42 nam het zondag in het André Kamperveen Stadion op tegen Papatam. Nishaan kwam eerst op voorsprong. Papatam maakte gelijk, wat ook de ruststand en eindstand van deze eerste divisie wedstrijd van de SVB was:(1-1).
De jongens van trainer Johan Zaalman van Papatam konden ondanks de betere kansen in de tweede helft het net niet vinden.

De eerste helft was een gelijkopgaande strijd hetgeen ook resulteerde in deze 1-1 stand. De strijd brak echt los in de laatste 45 minuten van de wedstrijd. In het begin van de tweede helft kreeg de speler Ragael Kwasi van Papatam een rode kaart. De club uit Albina moest verder met 10 man. Er kwam meer druk op de verdediging van Papatam. Nishaan ging heel onzorgvuldig om met de vele gecreëerde kansen. Papatam kreeg een penalty na een overtreding in de 16 m zone. Jermain Pinas die zich met de penalty belastte, schoot tegen de paal. Papatam kreeg ook een droomkans via Wensley Biaka, maar de verdediging van Nishaan trok op de doellijn aan de handrem. Ook de deklat bracht redding voor Nishaan.

Papatam heeft nu vier competitiepunten. Eerder won de ploeg van A Coconut in hun openingswedstrijd van het seizoen met 3-2. Nishaan verloor zijn eerste wedstrijd met 2-1 van Transvaal. Account nam het zondag in het Eliazer stadion te Saramacca op tegen West United. West United won met 3-2 na een 1-0 voorsprong bij rust. West United heeft nu 6 competitiepunten uit twee wedstrijden.

Enkele wedstrijden in deze eerste divisie competitie zijn vanwege het vertrek van de nationale voetbal selectie uitgesteld. Natio is nu op trainingskamp bij de ploeg Napels uit Miami. Aansluitend op dit bezoek volgt het komende weekend de Concacaf Nation League wedstrijd tegen Jamaica. Een kort geding van Flora tegen de Surinaamse Voetbal Bond maakt dat ook enkele wedstrijden worden uitgesteld. Deze rechtszaak heeft ook invloed op tweede divisie wedstrijden.