starnieuws

Militairen en hun gezinnen nu verzekerd bij SZF

12 Nov 2018, 00:01

SZF-directeur Rick Kromodihardjo en de waarnemend directeur van Defensie, kolonel Johnny Antonius, feliciteren elkaar met de overeenkomst. (Foto: SZF)
Militairen in het Nationaal Leger, militair personeel van Defensie en hun gezinsleden zijn na een proces van maanden per 1 november verzekerd bij het Staatsziekenfonds (SZF). Het gaat om ongeveer 12.000 verzekerden. SZF-directeur Rick Kromodihardjo en waarnemend directeur van Defensie, kolonel Johnny Antonius hebben de overeenkomst ondertekend. Dit bevestigt Kromodihardjo tegenover Starnieuws.

De ministers Ronni Benschop (Defensie) en Gillmore Hoefdraad (Financiën,) zijn de basisziektekostenovereenkomst aangegaan met het SZF. Antonius heeft aangegeven bij de ondertekening dat het heel belangrijk is dat de personeelsleden de medische zorg niet meer uit eigen zak hoeven te betalen. De SZF-directeur spreekt van een mijlpaal, waarbij met de overname van deze nieuwe groep verzekerden, de medische zorg is gegarandeerd. Het gaat om de basisziektekostenverzekering, meerrechten en tandheelkunde.

De basisziektekostenverzekering biedt toegang tot de basis medische zorg, zoals huisartsenhulp, geneesmiddelen, ziekenhuisopname en is conform het basisvoorzieningenpakket van het SZF. Ook hebben het ministerie en het SZF overeenstemming bereikt over de meerrechten, waarmee wordt bedoeld dat alle kosten die buiten het voorzieningenpakket vallen, eveneens worden gedekt. De tandheelkundige hulp is toegevoegd aan het voorzieningenpakket. De verwijzing naar een tandarts geschiedt door de huisarts. Ook zal de garantiestelling aan de desbetreffende tandarts namens het SZF worden verstrekt door de huisarts.

De voorbereiding om te komen tot de overeenkomst heeft enige maanden geduurd. Gedurende deze tijd is er intensief onderhandeld over een passend pakket voor deze nieuwe groep verzekerden en heeft het SZF een informatiesessie verzorgd aan onder andere de artsen die verbonden zijn aan het ministerie. In de informatiesessie zijn functionarissen van het SZF uitgebreid ingegaan op het voorzieningenpakket, de gangbare procedures en de meerrechten die zijn opgenomen in het pakket. Directeur Kromodihardjo die bij deze gelegenheid de delegatie van het ministerie en de artsen toesprak, benadrukte dat hij een goede werkrelatie op basis van duidelijke communicatie en wederzijds vertrouwen nastreeft.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April