starnieuws

ABOP richt zijn campagne op jongeren

11 Nov 2018, 18:47

De ABOP richt zijn verkiezingscampagne op hoofdzakelijk de jongeren. (Foto's: René Gompers)

De ABOP-toppers hebben de jeugd meegegeven dat ze hun scholing niet moeten opgeven.

Ronnie Brunswijk belooft een artiest een elektrische rolstoel.

Ronnie Brunswijk nodigt de mensen uit voor zijn afstuderen op 17 november.
De ABOP is zaterdag op Ramgoelam begonnen met de Bravo Meets The Youth Campaign. Elke maand zal de partij onder leiding van voorzitter Ronnie ‘Bravo’ Brunswijk een andere buurt aandoen. Dit is onderdeel van de propagandacampagne naar de verkiezingen van 2020 toe. “Jongeren gaan een hele belangrijke rol vervullen bij de komende verkiezingen,” zegt Brunswijk. “Wan kenki mus’ kong. A kenki de fanodoe! Het is belangrijk dat er niet nog een keer voor paars gestemd wordt.”

Op de feestelijke bijeenkomst heeft de partijtop bestaande uit Brunswijk, Assembleeleden Marinus Bee, Edward Belfort, Dinotha Vorswijk en ondervoorzitter Marinus Cambiel de buurtbewoners, in het bijzonder de jeugdigen, toegesproken. Hen is op het hart gedrukt extra op te letten wanneer de NDP hen straks weer benaderd, om bewust te zijn over de situatie waar het land in terechtgekomen is onder leiding van president Desi Bouterse en vooral om zich te scholen.

Scholing is belangrijk om bepaalde inzichten te krijgen, om uit de pinarie te komen, onderrichten de sprekers. Cambiel geeft de jongedames mee om “niet zomaar in auto’s te stappen voor een belkaart.” Vorswijk moedigt hen aan om “to be a woman a man needs, not a woman who needs a man.” Brunswijk benadrukt nog eens hoe belangrijk scholing is voor de doelgroep. “Un go doro na skoro, de jeugd maakt nog kans, Suriname maakt nog kans,” merkt hij op. “Jullie zullen het van ons moeten overnemen, daarom moeten we verjongen. NDP had verjonging beloofd, maar je ziet zelf dat ze steeds dezelfde oude mensen erbij halen.”

“We hoeven niet uit te leggen wat de regering verkeerd doet, iedereen merkt het, iedereen weet het, iedereen voelt het,” geven de sprekers diverse keren aan. “2020, wi o pur’ a owru man f’a sturu!” Stefanus Ligorie , voorzitter van de ABOP-jongeren roept de buurtbewoners en vooral zijn leeftijdgenoten op “fu har’ a lijn. Tot hier en niet verder!” Als er geen lijn getrokken wordt, gaat het alleen maar slechter worden, stelt hij. “We moeten afrekenen met de landvernietigers.”

Brunswijk vermaakt zich met de jeugd. Voor de vergadering is er een optocht door de buurt geweest. “Bravo no frede, wi de dya fu tego, wi 'o waka nanga yu,” zingt Molada Pinas Brunswijk toe. “Kenki sa kon, um hori tranga,” zingt ze daarna. Priscilla ‘Pukushani’ Dawsa draagt gedichten voor, na enkele rijmen gaat ze rappen, de aanwezigen raken wild enthousiast. Ook ‘Bravo’ is onder de indruk. Aan een artiest in een rolstoel belooft hij een elektrisch aangedreven rolstoel. Dat wordt geleverd bij het volgend bezoek van Brunswijk.

Brunswijk geeft nog een keer mee “fu tan doro na skoro.” Hij nodigt de aanwezigen uit om op 17 november naar de Flex Mall te komen. “Bravo o studeer af, mo tek a master now, Master in Business Administration. M’e nodig un uit fu kon sji fa Bravo e verdedig eng thesis.”

René Gompers

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April