starnieuws

Agent beschoten; verdachte verwond bij opsporing

19 Oct 2018, 12:16
Een verdachte heeft vanmorgen een politieagent van de Motor Surveillance Dienst beschoten aan de Martin Luther Kingweg (MLK). Hij is geraakt in zijn onderbenen. De gewonde politieman is per ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en verkeert buiten levensgevaar.

Het gebied werd door verschillende politie-eenheden uitgekamd op zoek naar de schutter. De vermoedelijke schutter is na ongeveer twee uren door de politie gesignaleerd en aangehouden waarbij hij schotverwondingen heeft opgelopen aan zijn onderbenen. De vermoedelijke schutter is Franklin, H., een oud bekende van de politie. Het vuistvuurwapen is gevonden op de berm langs de MLK-weg. De verdachte is per ambulance overgebracht naar de spoedeisende hulp.

De politieman was op de motorfiets het verkeer aan het regelen. Hij kreeg de informatie van een burger dat een man, die op dezelfde weg liep, vermoedelijk deel uitmaakte van een groep van ten minste vier criminelen. Eerder in de ochtend is een beroving gepleegd bij een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin. Daarbij is een jachtgeweer buitgemaakt.

De wetsdienaar besloot de man staande te houden. De verdachte trok een vuistvuurwapen tevoorschijn en schoot op de politieman. Hij is in zijn onderbenen geraakt, meldt de politie Public Relations.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April