starnieuws

Lijdensweg verzekeringspasje Nickerianen beëindigd

17 Oct 2018, 12:15

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid reikt de eerste in Nickerie uitgeprinte SZF-kaart uit. Mensen hoeven niet meer naar Paramaribo hiervoor.
Er is een einde gekomen aan de lijdensweg van mensen in Nickerie om aan een kaart van Staatsziekenfonds (SZF) en basiszorgverzekering te komen. Zij hoeven niet meer naar Paramaribo hiervoor. Vanaf vandaag mogen de mensen hun kaart in orde maken bij het SZF-filiaal in Nickerie en bij de unit in het Mungra Medisch Centrum.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid, die de eerste kaarten verstrekte, zei dat de mensen niet meer maanden hoeven te wachten. Wie met een kaart komt die vervalt in dertig dagen, moet binnen een half uur geholpen kunnen worden. De persoon gaat dan gelijk terug met een verlengde kaart. Het ligt in de bedoeling om de printmachines op verschillende locaties in het land te installeren. Nu moeten mensen maanden wachten voordat ze over een kaart kunnen beschikken.

Rick Kromodihardjo, directeur van SZF, deelde mee dat president Desi Bouterse zich persoonlijk heeft ingezet voor dit project. Mensen moesten in de felle zon in lange rijen staan om aan een kaart te kunnen komen. Ook Wageningen krijgt een printer later op de dag. Hier zullen mensen van Coronie eveneens terecht kunnen voor hun verzekeringspasje.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh toonde zich opgelucht dat de roep van de gemeenschap is gehoord. Er is eerder een protestactie gehouden over de situatie. Ook in De Nationale Assemblee hebben volksvertegenwoordigers gewezen op de zeer ongewenste situatie. Met de nieuwe voorzieningen is de onzekerheid die bij veel mensen was, weggenomen in Nickerie.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April