starnieuws

Organisatie tevreden over participatie Pride month

08 Oct, 22:36
De LGBT-gemeenschap vindt dat de samenleving steeds bewuster wordt dat deze groep Surinamers er gewoon bij hoort. De regenboogvlag is dit jaar veel meer te zien op balkons, erven, gevels en aan vlaggenmasten. Dat zegt Imran Taus, coördinator van de Pride month.

Deze hele maand worden er activiteiten gehouden. De Pride month Suriname is de vorige week van start gegaan. De belangstelling is goed, niet alleen voor de activiteiten met een feestelijk karakter, maar ook voor events met een informatief en educatief karakter. We hebben de maand rustig opgebouwd en een divers programma in elkaar gezet, met voor elk wat wils, zegt Taus.

De derde editie van het speciale Pride month-filmfestival begon dinsdag met de Braziliaanse film Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (The Way He Looks). Ambassadeur Laudemar Aguiar Neto sprak het publiek toe over de positie van de LGBT-community in Brazilië. Taus benadrukte dat het belangrijk is om open te staan voor de situatie en ervaringen van LGBT’s in andere landen. Films geven de mogelijkheid om over de grens te kijken.

Juan Pigot, voorzitter van Parea Suriname, blikte terug op de geschiedenis van dit filmfestival en het succes hiervan. Elke dinsdag van oktober is er een film te zien in het nieuwe pand van het Braziliaans cultureel centrum. De komende dinsdag is het de beurt aan Argentinië met de spannende misdaad-/dramafilm: Muerte en Buenos Aires. Op 11 oktober is het Coming Out Day, waarbij Surinaamse 'Pride Stories' centraal staan. Verschillende mensen uit de LGBT-gemeenschap gaan vertellen waar ze trots op zijn en hun coming out.

Friday 24 May
Thursday 23 May