starnieuws

Minister Elias en staf wonen vier vergaderingen bij in VS

24 Sep, 11:32

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid.
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid neemt aan het hoofd van een delegatie deel aan vier vergaderingen in Washington DC en New York. De bewindsman heeft namens Suriname de negentiende CARPHA Executive Board meeting en de 35e COHSOD voorgezeten.

De Preparatory CODSOD Officials meeting werd geleid door Edith Moore, onderdirecteur Volksgezondheid. Zondag, op de eerste dag van de 56e Directing Council van PAHO, werd meteen de toon gezet voor de komende dagen, meldt Volksgezondheid in een persbericht, via het Nationaal Informatie Instituut.

Naast het leggen van de nadruk op het versterken van de primaire gezondheidszorg, zal ook breed gediscussieerd worden over het groeiend probleem van antimicrobiële resistentie, het wereldwijd tekort aan penicilline en het in acht nemen van de internationale gezondheidsregels. Dit, in verband met de uitbraak van een aantal infectieuze ziekten in de regio, en de verontrustende migratie trends van gezondheidswerkers.

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zal namens haar collega, de High Level UN-vergaderingen over Tuberculose en niet overdraagbare ziektes eind deze week in New York, bijwonen. Zij zal worden bijgestaan door deskundigen van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid. De vergaderingen zijn begonnen op 20 september en duren tot 28 september.


Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June