starnieuws

Rusland wil investeren in Suriname

23 Sep, 19:19

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in gesprek met de Russische ambassadeur, Sergey Akopov. (Foto: Financiën)
De Russen zijn uitermate geïnteresseerd om te investeren in Suriname en de ontwikkeling van onze sociaaleconomische mogelijkheden te ondersteunen. Dit zegt het ministerie van Financiën naar aanleiding van een bezoek dat de Russische ambassadeur, Sergey Akopov die in Brazilië resideert, bracht aan minister Gillmore Hoefdraad. Het mogelijk toekomstig visumvrij kunnen reizen tussen beide naties werd door beiden aangehaald. Volgens de minister en de ambassadeur zal het zeker tot verdere verbetering van handels- en investeringsrelaties leiden.

De delegatie bestond verder uit Marc Waaldijk, honorair consul voor Rusland, Janna Chekova, Civiel Attaché bij de ambassade van de Russische Federatie en Matvei Voskoboinikov, Deputy Trade Representative van de Russische Federatie. Tijdens het gesprek de afgelopen week werden de recente twee bezoeken van minister Hoefdraad aan de Russische Federatie gememoreerd. Hoefdraad heeft daarbij de aandacht voor de potentie van Suriname gevestigd. De Russische diplomaat geeft met het bezoek verder invulling aan een programma van samenwerking met Suriname.

Rusland is een niet-traditioneel Westers geïndustrialiseerd land dat op een hoog technologisch niveau opereert en waarvan ook de humane sectoren als gezondheidszorg, onderwijs en wetenschappen, sport, kunst en cultuur een wereldwijde erkenning en bewondering genieten, zegt Financiën in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.

De Russische ambassadeur complimenteerde Suriname met de goede doorstart om zo resoluut aan haar verzelfstandiging en eigen toekomst te bouwen. Hij meent dat dit alleen maar gerespecteerd moet worden in de samenwerking. Minister Hoefdraad merkte op dat met een open dialoog en rechtmatig handelen beide landen nut zullen ondervinden van de gezamenlijke inspanningen.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June