starnieuws

Saramacca herstelt sleephelling en verhardt weg

23 Sep, 21:07

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en dc Laksmienarain Doebay maken een inaugurele vaart. (Foto's: RO/NII)

De Johannes B. Pandayweg in
Groningen is in eigen beheer verhard door het districtscommissariaat.
De Civiel Technische afdeling van het districtscommissariaat van Saramacca heeft de sleephelling in Groningen hersteld. Tijdens een werkbezoek van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is de sleephelling in gebruik genomen. Hij heeft samen met districtscommissaris (dc) Laksmienarain Doebay de inaugurele vaart meegemaakt met de nieuwe aluminiumboot van het commissariaat. Ook is de verharde Johannes B. Pandayweg weer opengesteld voor het verkeer.

Minister Dikan sprak de hoop uit dat de verbetering van de sleephelling een positief effect zal hebben op de ontwikkeling van de toerisme- en watersport in het district. Bij de wederopenstelling van de Johannes B. Pandayweg, zei dc Doebay dat Saramacca er alles aan doet om de ontwikkeling in eigen handen te nemen. Aangezien de overheid te kampen heeft met geldtekort heeft het commissariaat besloten om zo min mogelijk werk uit te besteden. Op die manier hoeven de weinige middelen niet te worden betaald aan dure aannemers. De ervaring in Saramacca is dat actieve burgers graag samenwerken met de overheid om projecten uit te voeren waar zij zelf iets aan hebben, meldt Regionale Ontwikkeling in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.

Het commissariaat heeft bij de rehabilitatie van zowel de sleephelling als de weg, gebruik gemaakt van tweedehandse straattegels. De minister heeft de dc geprezen voor zijn gedrevenheid om het district te ontwikkelen en de creativiteit die hij aan de dag legt om zonder geld vanuit Paramaribo, toch zaken gedaan te krijgen. “Uw inzichten passen compleet in het beleid van de regering. Deze manier van zaken aanpakken past bij de decentralisatiegedachte van de regering om districten de ruimte te geven zichzelf te ontwikkelen”, zei Dikan.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June